Meer dan les

Leren doe je niet alleen in de les, maar ook daarbuiten. Daarom organiseren we op ' t Beeckland veel activiteiten:

  • Projecten: enkele voorbeelden daarvan zijn: het Middeleeuwenproject voor de eerste klassen; de tweede klassen spelen het Globalandspel en gaan op excursie naar het Openluchtmuseum; de derde klassen hebben een CKV-dag waarop je deel kunt nemen aan verschillende workshops: een film maken, djembé spelen, dansen en nog veel meer.
  • Sportdagen: in de gymzaal, maar ook op het veld, in het zwembad, of het squashcentrum kun je je lekker uitleven. En laten we vooral niet het skiën in Boltrop (Dld) vergeten.

  • Excursies: in de eerste klas ga je, in het kader van het Middeleeuwenproject naar Archeon. in de tweede klas kun je oefenen met het Duits en Frans dat je inmiddels geleerd hebt als je op bezoek gaat in Coesfeld (in Duitsland) of Luik (in Belgie).
  • Internationalisering: in klas twee kun je -als er genoeg deelnemers zijn- meedoen met een uitwisselingsprogramma met de Georg Buchner Schule in Erlensee in Duitsland. Je ontdekt dan de verschillen maar ook de overeenkomsten met mensen van 'over de grens'. Je logeert in een gastgezin en de Duitse leerlingen komen ook bij jou logeren. Het project bestaat uit twee weken, verdeeld over het schooljaar. Beide programma’s in die weken zijn heel afwisselend met hier in Nederland o.a. een dagexcursie naar Amsterdam.

  • Stages: omdat we je op 't Beeckland helpen om de juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding op het Mbo ( sommige Mavo-leerlingen gaan ook naar de Havo) doe je ook veel ervaring op door te leren in de praktijk. In de eerste klas ga je een 'Dag mee naar het werk' met één van je ouders. In klas twee breng je bezoeken aan allerlei bedrijven en in klas 3 en 4 kies je zelf een bedrijf en daar loop je een dag of een dagdeel in de week stage. 
  • De activiteitenweek: in de laatste schoolweek kun je in de eerste klas meedoen met allerlei sport- en andere activiteiten, de tweedeklassers kunnen een keuze maken uit verschillende kampjes en voor klas 3 staat een reis naar Tsjechië op het programma.
  • Klas 4 leerlingen hebben dan al afscheid genomen van 't Beeckland op het inmiddels bekende Beecklandgala.

Zo kun je ook buiten de les ontdekken waar je goed in bent en leer je samen allerlei dingen te doen. Wil je vast een kijkje nemen, ga dan naar onze fotogalerij daar vind je foto's van alle activiteiten.