Buitenlesactiviteiten

Leren doe je niet alleen in de les, maar ook daarbuiten. Daarom worden er op ' t Beeckland veel activiteiten georganiseerd zoals:    

  • Excursies: in de eerste klas ga je bijvoorbeeld in het kader van het Middeleeuwenproject naar Archeon in Alphen a.d. Rijn, in de tweede klas kun je oefenen met het Duits en Frans dat je inmiddels geleerd hebt als je op bezoek gaat in Coesfeld (in Duitsland) of Luik (in Belgie).
  • Beecklandcup: Leerlingen die graag paardrijden kunnen deelnemen aan de Beecklandcup, voor meer hierover kun je terecht bij mevrouw J.Imming.
  • Internationalisering: in klas twee kun je meedoen met een uitwisselingsprogramma met de Georg Buchner Schule in Erlensee in Duitsland. Je ontdekt dan de verschillen maar ook de overeenkomsten met mensen van 'over de grens'. Je logeert in een gastgezin en de Duitse leerlingen komen ook bij jou logeren. Het project bestaat uit twee weken, verdeeld over het schooljaar. Beide programma’s in die weken zijn heel afwisselend met hier in Nederland o.a. een dagexcursie naar Amsterdam. Voor meer informatie hierover kun je terecht bij de heer M.Overvelde.


    •  Stages: omdat we je op 't Beeckland helpen om de juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding op het Mbo ( sommige Mavo-leerlingen gaan ook naar de Havo) doe je ook veel ervaring op door te leren in de praktijk. In de eerste klas ga je een dag mee naar het werk met een van je ouders en in klas 3 en 4 kies je zelf een bedrijf en loop je daar een dag of een dagdeel in de week stage. Voor meer informatie en voor hulp bij het vinden van een stageadres kun je terecht bij het stagebureau.
    • In de activiteitenweek kunnen eersteklassers meedoen met allerlei sport- en andere activiteiten, de tweedeklassers kunnen een keuze maken uit verschillende kampjes en voor klas 3 staat een reis naar Tsjechië op het programma. Als je meer wilt weten over de activiteitenweek kun je terecht bij de heer G.Drenten.

    Zo kan iedereen ook buiten de les ontdekken waar hij goed in is en leer je samen allerlei dingen te doen. Wil je vast een kijkje nemen, ga dan naar onze fotogalerij daar vind je foto's van alle activiteiten.