Leerlingenparlement

Als leerlingen van 't Beeckland kunnen we lid worden van het Leerlingenparlement (LP) en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer op onze school. Het LP is er om echt naar de leerlingen te luisteren en een stem te geven aan hun wensen.Het LP organiseert van alles voor en met de leerlingen. Een paar voorbeelden zijn:

  • verschillende verbeteringen aan het schoolgebouw, zoals meedenken over de inrichting van de kantine 
  • de Grote Rozenactie op Valentijnsdag! We brengen ieder jaar honderden rozen door school 
  • de schoolfeesten. 
Naast het organiseren van deze dingen hebben we ook op andere manieren inspraak in de gang van zaken op school, bijvoorbeeld via de medezeggenschapsraad. Lijkt het jou wat om lid te worden van het LP? Neem dan contact op met je mentor. De twee leerlingen die nu in het Leerlingenparlement zitten zijn:

Benjamin Kühlkamp (klas 4D)

Krista Steeman (klas 2A)

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat er weinig leerlingen bekend zijn met het LP en dat veel leerlingen ook niet zo goed weten wat ze er nou mee moeten. Dat vinden wij heel erg jammer, want wij kunnen zonder jullie hulp niet van iedereen weten wat hij/zij wil en, misschien belangrijker nog, wij kunnen zonder jouw hulp niet weten wat jij wilt! Daarom vragen wij je hulp. Heb je een opmerking over de jaarlijkse rozenactie, denk je dat het rooster beter kan of is er iets anders waar we jou mee kunnen helpen? Kom dan met een goed voorstel en we proberen ook jou stem te laten gelden binnen onze school, want 't Beeckland zijn we SAMEN!

Het LP.