Uit de Stentor, januari 2016

          

De scholen in de regio rond Zutphen en Lochem scoren weer goed in het RTL-onderzoek. RTL nieuws deelde, net als vorig jaar, rapportcijfers uit voor de prestaties van de leerlingen. De scores zijn berekend op basis van het gemiddelde over drie jaar. Landelijk is de top-5 van scholen geselecteerd, provinciaal de top-3. Bij gelijke stand is gekeken naar de score in 2014. Als die ook gelijk is, naar de score over 2013. De Vrije School in Zutphen bezet in de provincie Gelderland de tweede plek met een nette 9.3 voor het vwo en de havo. Ook een tweede plek voor het AOC-oost in Borculo voor het vmbo-b (9,3) en het Ulenhofcollege, locatie 't Beeckand in Vorden (9,3). Het Staringcollege in Lochem scoort vooral met de havo: 9.2 .

www.destentor.nl/regio/zutphen/mooie-rapportcijfers-scholen-regio-1.5590270?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

                    

Kwaliteitskaart

De Inspectie voor Voortgezet Onderwijs brengt jaarlijks van iedere school in Nederland de opbrengstenkaart uit. Op deze kaart zijn gegevens te vinden over de samenstelling van de eerste klassen, over het rendement van de onderbouw, over het rendement van de bovenbouw en over de gemiddelde cijfers van het centraal schriftelijk examen. Het rendement van de onderbouw zegt iets over de opstroom of afstroom van leerlingen: het verband tussen het advies van de basisschool en de afdeling waar leerlingen in de derde klas zitten. Een rendement hoger dan 100% wijst op gemiddelde opstroom, een rendement lager dan 100 % wijst op gemiddelde afstroom.         
                       

http://vo-opbrengstenoverzicht.owinsp.nl/isd/ios_pck.show_opboor?p_brin=02FC&p_vestnr=4

http://vo-opbrengstenoverzicht.owinsp.nl/isd/ios_pck.show_opbkrt?p_brin=02FC&p_vestnr=4&p_jaar=2015

http://www.scholenopdekaart.nl/Middelbare-scholen/3291/Ulenhofcollege/categorie/Algemeen?postcode=7251wj&presentatie=1&sortering=2